Araç ses yalıtımı nasıl yapılır ve nasıl uygulanır bunlardan söz edeceğiz. Deneyimli personellerimiz ile hizmetinizdeyiz.
Bilhassa uzun yolda, otobanda ve 80-90 kilometre/hızın üstündeyken araba içindeki uğultu yolculuğu çekilmez hale getirebiliyor. Arabadan sürekli ses geliyor dediğinizi duyar gibiyiz. Dışarıdan gelen pek çok sesi aracınızda dolaysız olarak duyuyor olabilirsiniz. Peki, lastik uğultusunun asıl sebebi ne? Arabada ses izolasyonu nasıl yapılır?

Aslında araç ses yalıtımı her vakit çözüm olmuyor. Bu sebeple ses izolasyonundan önce titiz bir araştırma ve kontrol gerekiyor. İlk kontrol edeceğiniz yer ise lastikler! Doğru lastik seçimi ehemmiyetli, mevsime uygun lastik kullanmanız gerekiyor. Lastik uğultusunun sebebi mevsime uygun lastik kullanmamanız olabilir. Sıfır lastiklerde de uğultu problemi yaşayabilirsiniz. Normaldir, basıncı kontrol etmekte yarar var. Şimdi asıl arabada ses izolasyonu tarafına geçebiliriz. Arabanın sesi geçirmesinin temel nedeni ise boş kanalların bulunmasıdır. Arabada ses izolasyonu yapılırken içeriye geçen dalgaların eko yapmasını tedbire emeliyle bu boşluklar silikon, keçe ve bu tür maddeler ile doldurulur. Arabadaki boşluklardan kastımız şase veyahut kaput altında yer alan aralıklı parçalar. Bu boşluklar genelde köpük ile doldurulur.
Araçlarda Ses İzolasyonları
Arabada ses izolasyonunda boşlukların doldurmasının yanı sıra döşemenin de tesiri oldukça büyük. Daha önceki arabalardaki keçe türevi maddeler ne yazık ki araba ses izolasyonu ile ilgili tesirli değildir. Günümüz araba ses izolasyonunda izole bant ve örtüleri kullanılmaktadır. Bu malzemelerin yapışkanlı olan sürümlerini kendiniz de temin edip döşeme izolasyonunu kendiniz yapabilirsiniz. Burada dikkat faktörüz nokta ise araç kaloriferi ve motor.
Arabada ses yalıtımında boşlukların doldurmasının yanı sıra döşemeninde etkisi oldukça büyük. Eski arabalardaki keçe türevi maddeler maalesef araba ses yalıtımı konusunda etkili değildir. Günümüz araba ses yalıtımında izole bant ve örtüleri kullanılmaktadır.
Bu malzemelerin yapışkanlı olan versiyonlarını kendiniz de temin edip döşeme yalıtımını kendiniz yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz nokta ise araç kaloriferi ve motor. Bu bölgeler yakın olan yerlere yanıcı maddeler ile döşeme yapmamalısınız! Bagaja bakmakta fayda var! Eğer döşemeniz var ise izole bant ile kaplayın. Döşemeniz yoksa mutlaka bir döşeme ekleyin. Bagaj sesin en çok etkili olduğu yerlerden biri.
Lastiklerin üstünde plastikten oluşan davlumbaz mevcuttur. Davlumbaz ince olduğundan sesi doğrudan araç içine iletmektedir. Davlumbazı söküp iki tarafı ve çamurluk metalini izole bant ile bantlayın. Sonrasında davlumbazı taktığınızda izole bantlar eko durumunu engelleyecektir.
Araç fitillerini yeni taktırdıysanız fitile serim hortumu takmalısınız, garanti sonuç sağlar. Yapmazsanız araç içinde rüzgardan kaynaklı bir uğultu oluşur.